Książki kucharskie, magazyny kulinarne, programy w telewizji, blogi, strony z przepisami, mama, koleżanka, sąsiadka, znajoma....źródeł inspiracji kulinarnych jest mnóstwo, ale są takie dni, kiedy same już nie wiemy, co ugotować i jak. Sprawdzam i testuję różne nowe dla mnie przepisy i dzielę się z Wami moimi kulinarnymi odkryciami. O sukcesie dania świadczy werdykt męża. Do zeszytu z przepisami wpiszę tylko te na 5!

Zapraszam do dzielenia się ze mną swoimi ulubionymi przepisami, uwagami na temat mojego gotowania i własnymi sukcesami w kuchni! Niech gotowanie będzie dla nas podróżą, pełną pasji, przygód i odkrytych skarbów. Kto wie, dokąd nas ona zawiedzie i jakie pamiątki przywieziemy do domu.....

Sunday, August 15, 2010

Zapiekanka ziemniaczana

Tym razem sprawdzony przepis na zapiekankę ziemniaczaną, którą można jeśc na zimno z sałatką lub jogurtem.
Pyszna na lunch lub jako dodatek do różnych innych przekąsek....

1 kg ziemniaków, obranych i pokrojonych w drobną kostkę
1 duża cebula, posiekana w kostkę
3 jajka
1 op. proszku do pieczenia
sól i pieprz
100 ml jogurtu
100 ml oleju
250 gr mąki
dużo posiekanego koperku

wszystko mieszamy w dużej misce, wykładamy na prostokątną blachę do pieczenia ciast i pieczemy w 180 stopniach przez ok. godzinę lub gdy zapiekanka ładnie się zarumieni a ziemniaczki będa miękkie.

Smacznego!

No comments:

Post a Comment